perjantai 10. elokuuta 2012

Musiikkihuone

Musiikkihuonetta en ole aikaisemmin esitellytkään. En edes vanhassa blogissani. Syy siihen on se, että huonekalujen väri ei miellytä yhtään. Malliltaan huonekalut ovat kyllä kauniita, varsinkin tuolit ja piironki. Aikomuksena on ollut maalata nämä valkoisiksi, mutta intoa hiontatyön aloittamiseen ei ole vielä ollut. Huonekalut ovat kukkapöytiä lukuunottamatta ostettuja.
Piano on ahkerassa käytössä. Sillä soittaa niin isä kuin Emiliakin. Pianon päällä olevat kynttilät olen katkaissut tyhjentyneen liimapuikon sisustasta. Korin olen punonut kuparilangasta. Taulun olen ostanut. Pianon vieressä on korkea kaappikello, joka vaatii naamatauluunsa jonkinlaista muutosta.

 Sen verran olen näitä huonekaluja tuunannut, että vaihdoin tuoleihin verhoilukankaan. Tein samasta kankaasta myös verhot.

Kattolampun olen tehnyt jouluvalosarjan lampusta ja pisaran muotoisesta helmestä. Lattiavalaisimen varjostinosa on jostakin muovikorkista ja jalkaosan vahahelmet on pujotettu hitsauspuikkoon. Piirongin päällä olevan pöytälampun jalan olen puolestaan tehnyt joulukoristeesta ja puisesta renkaasta ja varjostinosan pahvista ja kankaasta, päällä ääriviivatarra.  

Viulutaulun kehykset olen tehnyt jäätelötikuista, joiden päälle olen pursottanut kontaktiliimaa koristeiksi. Liiman kuivuttua (seuraavana päivänä) maalasin kehykset kullanvärisellä akryylimaalilla. Tämä on todella halpa tapa tehdä vähän erikoisemmat kehykset.

4 kommenttia:

 1. Hieno huone jo tuollaisenaan ja sisältää paljon upeita juttuja! Mielenkiintoista nähdä, miten tunnelma muuttuu, kunhan pääset remonttiin käsiksi. Itselläni on myos suurissa suunnitelmissa musiikkihuone, joka tietysti sisältäisi kaikki itselle rakkaat asiat...

  VastaaPoista
 2. No voi hyvät hyssykät, että on hieno musiikkihuone:)

  VastaaPoista
 3. Juuri minun mieleiset värit musiikkihuoneessa ja tuo äidin työhuone, sekin on aivan mahtava. Olisipa mullakin työhuone 1:1 koossa yhtä siisti. Onnea Emilialle koulutielle.

  VastaaPoista
 4. Tykkään kyllä punertavista huonekaluistasi ja huoneesta juuri tuollaisenaan! Olisiko helpompi vaihtaa vaikka vain seinän väriä kuin kaikkia huonekaluja?

  VastaaPoista