maanantai 6. elokuuta 2012

Äidin työhuone

Äidin työhuone on pysynyt kauiten nukkekodissani muutoksitta. Emilian äiti on ahkera vaatetusompelija, mutta myöskin kodin sisustustekstiilit ovat hänen tekemiään.
Täälläkin huoneessa on lähes kaikki omatekoista huonekaluista lähtien. Pöytä on koivuvaneria ja sen jalat on tehty ilotulitusraketin tikusta. Työtuoli on pääosin pahvia ja jalat ovat puutikusta. Seinällä oleva lehtitelineen lokerot ovat partahöylän suojuksista. Roskis on kananmunakennosta ja pöytälampun jalka on "verikokeen pistoneula" ja varjostinosana hammastahnatuubin korkki. Ompelukone ja sakset olen ostanut.

 Hyllykössä on purkkeja, joissa säilytetään nappeja, neppareita, pitsejä ja muita ompelutarvikketa. Purkkeja olen tehnyt kaardemummaputkiloista, puuhelmistä ja pahviputkiloista. Alimman rivin purkeissa olevat kiiltokuvat olen saanut Honkasen Tiinalta yhtenä arpajaisvoittona. Mietin kauan, mihin nämä kauniit kuvat laittaisin. Mietin, laittaisinko ne kirjojen kansiin vai mihin. Lopulta keksin nämä purkit, joissa kuvat ovat näkyvillä kaiken aikaa. Hyllyn päällä olevissa koreissa on neulelankoja.Korit on tehty vanerinpalasta ja reunassa oleva kangas on ristipistokankaan kovitettua hulpioreunaa.Tämän pelastin työpaikkani roskiksesta.

Huoneen keskiosassa etualalla on pieni pöytäryhmä. Tuoleissa on virkkuulangasta punottu istuinosa. Tuolilla oleva valkoinen läppärilaukku on tehty rannekellon hihnasta. Pöydän pinnassa oleva mosaiikki on tehty kananmunan kuorista. Mattona on Miialta saatu verhoilukankaan pala. Kattolampussa on kahdesta eri ruokaöljypullosta osa sisäkkäin ja sininen osa on leikattu limsapullon tiivisteestä ja painettu paikoilleen. Lampun sisällä on muovihelmi lamppuna. Takana oleva sovitusnukke on neulahuovutettu villassa.
Oikeassa reunassa näkyy vanerista tekemäni sohva ja ristipistotyynyt, laukuille tehty naulakkoteline. Soikean pelin sain Seijalta, mutta en keksinyt, mistä olisin tehnyt sille kehykset. Tein ne lopulta minimosaiikista.

1 kommentti:

  1. Äidin työhuonekin on niin nätti ja kaikkea mielenkiintoista. Sielähän voisi vaikka vierailla, mutta kiva vierailla näin virtuaalisesti, kiitos:)

    VastaaPoista