tiistai 1. joulukuuta 2015

Leivo! Bake!

 Joulukuu on hyvä aloittaa leipomalla! Rukiista maustelimppua ja vaalea kauralimppua ja tähtipullia. Limppujen ja pullien pinnalla on murotaikinasta valmistetut tähtikuviot. Ruislimpun erikoisuutena on paahdettu pellavansiemenrouhe, joka antaa limpulle hyvän maun.

Bake on the first day of  December!  You can bake spicy rye loaves or oats loaves or star buns. There are stars made from short dough on the loaves.

Puinen leivonta-alusta on kätevä leivontatyössä. Tein siitä ohjeen teidän iloksenne viime vuonna. Jos Sinulla ei alustaa vielä ole, voit tehdä sen nyt. Ohje on ollut kaikkein suosituin ohje blogissani.

The wooden baking board (pastry board)  is very handy in baking. I made a tutorial for you last year. If you haven´t any board yet, you can make it now. The tutorial has been my most popular tutorial ever.

Leivonnaiset säilyvät parhaiten jouluun saakka, kun ne pakastaa.

The best way to storage the pastries is to freeze them.

Tähtipullat on leivottu ihan tavallisesta arkisesta pullataikinasta, mutta päälle on tehty murotaikinasta pienet tähdet. Paistaessa murotaikina saa kauniin värin ja murean pinnan.  Mariannekin haluaa maistaa työnsä tuloksia teekupposen ääressä.

The star buns have been made from general wheat dough, but there are small stars on the buns. They are made from short dough. The colour of the starts shall change in the own and they´ll become crisp. The taste is excellent, thinks Marianne.

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, maustelimpun sisus on herkullisen näköinen!

  VastaaPoista
 2. Voi miten ahkera leipuri siellä on. Niin herkullisilta näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leipuri on ollut ahkerana, mutta työ ei ole ollut kovin tehokasta. Kiitos kommentistasi :)

   Poista