sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Emilian koti


Aloin blogin pidon täällä Bloggerin puolella, kun Vuodatuksessa kuvat hävisivät itsestäni johtumattomasta syystä. Puhtaalta pöydältä on kivempi aloittaa.

Blogin päähenkilöt ovat Emilia-tyttönen, hänen 1-vuotias pikkuveljensä Eetu ja äiti ja isä. Kerron talon sisustamisesta, henkilöiden elämästä ja muusta tähän harrastukseen liittyvästä. Olen aloittanut nukkekotiharrastukseni vuonna 2007-2008 hyvin halvasti. Uskoin, että tämä on sellainen ohi menevä kiinnostuksen kohde. Toisin kuitenkin kävi. Tästä tuli mukavin harrastus, mitä tällä hetkellä tiedän, koska tässä voi käyttää kaikkia taitojaan hyväksi ja voi jatkuvasti opetella uutta.

Nukkekoti on rakennettu jätelavalta löydettyyn keittiön tiskikaappiin. Leveys on n. 1 metri, korkeus 1,05 metriä. Huonekorkeus 23 cm ja syvyys 27 cm. Tämä on sijoitettuna matalan pöydän päälle ja näin ollen sopivalla työkorkeudella. Valmis tämä ei ole vielä, mutta otin kuvan nyt kuitenkin koko kaapista, sillä onhan tämä aika iso. Alimman kerroksen oikean puoleiseen isoon tilaan tulee eteinen, pesuhuone ja sauna. Nyt tilassa on kahvilatavaroita ja eteiseen tulevia tavaroita. Pääosin olen tehnyt tavarat itse huonekalut mukaanlukien.

Huonejako:
neljäs kerros vasemmalta lukien: äidin työhuone, vierashuone ja isän työhuone
kolmas kerros vasemmalta lukien: keittiö, musiikkihuone ja  Eetun huone
toinen kerros vasemmalta lukien: vanhempien makuuhuone, wc ja olohuone
ensimmäinen kerros vasemmalta lukien: Emilian huone, tuleva eteinen, pesuhuone ja sauna. Nyt eteisen ja kahvion tavaroita säilytyksessä.

Katolle on tarkoitus myös rakentaa jonkinlainen ullakkotila. (Nyt siellä on puutarharoombox ja muuta tavaraa.) Ehkä tämä rakennelma saa joskus myös katon ja avautuvan etuseinän.

Esittelen huoneet yksitellen lähipäivinä, niin pääsette juoneen mukaan.

3 kommenttia:

  1. Onnea uudelle blogillesi! Onpa hauska päästä ihailemaan ideoitasi ja töitäsi täällä(kin). Olisi mukava jos lisäisit sivupalkkiin seuraajat-osion, niin olisi helpompi seurata uusia päivityksiä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, lisäisin tämän sivupalkkiin. Tämä Blogger on muutenkin niin outo, enkä ole vielä yhtään selvillä tämän toiminnasta. En tiedä, mikä on mitäkin ja mihin mikäkin vaikuttaa. Mutta enköhän mahda päästä tästä jyvälle pikku hiljaa.

      Poista