perjantai 12. joulukuuta 2014

Pitkä tarjoiluvati

     Joskus tarvitaan pitkää tarjoiluvatia. Kuvassa on patonki laitettu sellaiseen, mutta yhtä hyvin vadille voisi laittaa mitä hyvänsä herkkuja.Materiaalit

Tarvitaan kuvassa vasemmalla oleva osa. Se on irrotettu  kuusenkynttilän pidikkeestä.


Muut materiaalit ja tarvikkeet
- ohutta metallilankaa
- neljä pientä helmeä
- liimaa
- valkoista ja harmaata akryylimaalia
- sivuleikkurit
- pyörökärkipihdit
- sivellin


Työjärjestys

1. Katkaise metallikappaleen reunoissa olevan reijälliset ulokkeet. Käytä sivuleikkureita ja viilaa katkaisukohdat viilalla.

2. Taivuta pyörökärkipihdeillä kappaleen molempia pitkiä sivuja ylöspäin. Yritä toimia niin, ettei pihdeistä tule pintaan jälkiä. Voit käyttää pihtien ja metallin välissä paperia.
3. Liimaa neljä pientä helmeä pohjaan kuvan mukaisesti.
4. Taivuta metallilangasta soikea kappale. Sen leveys on noin 1,3 cm ja pituus noin 3 cm.5. Taivuta pihdeillä metallilangasta tehtyä soikeaa kappaletta kaarevaan muotoon.


6. Liimaa metallilangasta tehty kappale  vadin pohjaan. Sitten kun liima on kuivunut, raaputa ylimääräinen liima pois. Sen jälkeen pohja pitäisi näyttää siistiltä.

Vati näyttää päältä nyt tämän näköiseltä.


Mutta koska pinta on raapiintunut enkä saanut siitä kiiltävää, päätin maalata sen.


 
7. Maalaa vati valkoisella ja harmaalla akryylimaalilla pariin kertaan. Olen maalannut tuputtamalla maalia siveltimellä.

Vati näyttää aika vaatimattomalta, mutta seuraavissa kuvissa on näky vähän toisenlainen.Eikö näytäkin aika kivalta?

Mene keittämään teetä ja kerää jääkaapistasi juustoja lautaselle. Nauti teehetkestä!Vadin voisi tehdä samalla tekniikalla mistä hyvänsä taipuisasta metallista tai ehkä pahvistakin.
7 kommenttia:

 1. Tosi kaunis vati ja hyvä ohje!
  Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mukavaa, että ehdit kiireiltäsi käväistä kommentoimassa täällä. Kommentit aina ilahduttavat.

   Poista
 2. Kiitos ihanista ohjeista.Oletko ajatellut kota näitä kierrätysmateriaaleista tehtyja ohjeita kirjaksi?Teko-ohjeet tosi selkeät houkuttelee kokeilemaan.t.Inni 61

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minussa ei ole yhtään bisnesnaisen piirteitä. Ideoita tulee mieleen ihan itsestään yleensä silloin, kun elämässä muuten on erityisen raskasta. Askartelun ansiosta pysyn joten kuten täysjärkisenä. Ohjeiden tekeminen vie aika tavalla aikaa, mutta pidän sitä askartelun lisäksi toisena harrastuksenani. Toivon, että pystyn ohjeillani ilahduttamaan muita.

   Poista
 3. Que idea tan bonita,eres genial!!!
  Besos.

  VastaaPoista