perjantai 3. toukokuuta 2013

Jatkokurssilaisten töitä

Seinäjoen kansalaisopiston kevätnäyttelyn satoa, osa 4


Kansalaisopistossa on toiminut tänä vuonna kaksi eri nukkekotikurssia: alkeikurssi ja jatkokurssi. Jatkokurssilaisista monet ovat käyneet kursseillani 4 vuotta. 

Jatkokurssin teema-alueena oli tänä vuonna syyslukukaudella lastenhuoneen tavarat: karuselli ja nukkekodin nukkekoti paperista, puujuna, liitutaulu, kerrossänky, vetohevonen, lasten kirjat ja lehdet, hyllykkö, vetokärryt, hakka, vetoleluja muoviroskista, pöytälamppuja, keppihevonen, naulakko, tauluja, syöttötuoli, joulukukkia ja -koristeita.

Kevätlukukauden aiheet: saunan kiuas, vesipata, punotut korit, piano, pianojakkara, ristopistokirjontatyöt, polymeerimassoista tehtävät pikkutavarta, ruokahuoneen pöytä, puutuoleja, verhoja, vanhan mallinen televisio, tauluTV, torikojut, saunan lauteet, penkki, löylymittari, pyykkilauta, kylpy-/saunatakki

Torikojut ja saunat esittelinkin jo ennemmin. Tässä seuraa loput roomboxit etunimen mukaisessa järjestyksessä:

Airin työt ovat esillä pahvisessa kaksikerroksisessa nukketalossa. Tämä on itse asiassa kirja, joka on avattu taloksi.

Pieniin huoneisiin on saatu sovitettua paljon tavaraa. Pianohuoneen matto on kirjottu ristipistoin.

Lastenhuone on saunan (olen esitellyt aikaisemmin) yläpuolella. Televisiota lukuunottamatta kaikki tavarat ovat kurssilla tehtyjä.Arja toi näyttelyyn useita töitä.  Ensimmäinen työ on kehystetty ja lasitettu "taulu". Puutavarana on käytetty omalta tontilta sahattua raitaa. Kauniille 70-vuotislahjaksi saadulle astiastolle on suunniteltu sopiva hyllykkö.

Lastenhuoneessa on paljon tavaraa, niin kuin niissä yleensä on.

Olohuoneesta löytyy myös edellisvuonna tehtyjä töitä. 

Puutarhakalustoja tehtiin edellisvuonna, mutta tätä Arjan tekemaa kalustoa ette ole aikaisemmin nähneet. Matto on kirjottu ristipistoin.

Puutuoleistä saa helposti eri näköisiä pienin muutoksin.

Ylimääräiset sängyt ovat tässä roomboxin päällä.
Arja on innostunut tekemään useita kahvimyllyjä, joista on syntynyt upea rivi. (Koko roomboxista en valitettavasti onnistunut saamaan hyvää valokuvaa lasin etulasin vuoksi.)
 Tämäkin yksityiskohta on yhdestä Arjan roomboxista. 
 Ostoastioille on suunniteltu kaunis hyllykkö ja vale-ikkunasta näkyy koivikko.
 Carita teki näyttelyyn vintage-henkisen makuuhuoneroomboxin, jota ihasteltiin valtavasti. (Kuvattu lasin läpi.)
Huone on täynnä pienen pieniä yksityiskohtia, kuten tämä kirjoituspöytäryhmä osoittaa.Heleenan lastenhuoneessa eletään nykyaikaa tauluTV:stä päätellen. 

Veikeät lapset istuvat syöttötuoleissaan. Tarkemmin tytöistä ja muista Heleenan töistä voit lukea täältä.

 Heleenan olohuone näyttää hyvin viihtyisältä. Ikkunasta näkyy Lakeuden ristin torni, joten Seinäjoella ollaan.

Pianoja ei kursseillani ole aikaisemmin tehty. Materiaaleina on käytettyä pahvia ja puuta. Tämä kiiltäväpintainen piano on saanut koristeensa ääriviivatarroista. Kurssilla tehtiin myös pianoon sopiva jakkara.


Televisio on vanhanmallinen mustavalko-TV ja Sanelma ja Kustaa katsovat parhaillaan sitä.Seuraavana on Helinän tekemä lastenhuone.  Tunnistatko, keitä televisiokuvassa on? Entä mistä mahtaa olla tehty kattovalaisin?


Huone on täynnä todella taitavasti tehtyjä tavaroita.

Tässä on sellaisia Helinän tekemiä tavaroita, jotka eivät mahtuneet roomboxeihin.

Yhdellä kokoontumiskerralla tehtiin Fimosta ruokia ja muita pieniä tavaroita. Tästäkin löytyy kaikenlaisia herkkujaTässä on Margitin viihtyisä lastenhuone. Näyttelyvieraat huomasivat täältä erityisesti konttaavan vauvan ja Karvinen-pöytälampun.Tässä on Saaran tekemä työpöydän ja tuolin muodostama kokonaisuus Barbie-nukelle. (Mittakaava on siis varsin suuri.) Saaran ja vanhimman kurssilaisen ikäero on noin 60 vuotta.

Tämän huoneen tekijä on Terttu. Vedettäviä leikkikaluja löytyy monenlaisia ja niissä on kivasti yhdistetty monia eri muovilelujen osia. Tikapuuhyllyköistä löytyy kelloja ja junanvaunuja

Takana oleva paperikaruselli on tehty netistä löytyneen printistä.  Etualan vitriinissä on muovisia pääsiäismunien leluja, jotka sopivat sellaisenaan nukkekotiin.


1 kommentti: