torstai 2. toukokuuta 2013

Alkeiskurssilaisten töitä

Seinäjoen kansalaisopiston kevätnäyttelyn satoa, osa 3

Alkeiskurssilaisista pääosa aloitti nukkekotiharrastuksen kurssin myötä syksyllä 2012. Ideana on ollut tehdä lukuvuoden aikana ainakin kaikki perushuonekalut ja niihin sopivia pienempiä tavaroita. He ovat tehneet syyslukukaudella makuuhuoneen tavaroita: parisänky, sinkkusänky, yöpöydät, runko-/joustinpatja, hyllyköitä, tauluja, pöytälamppuja, hajuvesipulloja, lehtiä, kirjoja, valeikkuna verhoineen, hyasintti, joulutähti ja joulukuusi.

Kevätlukukaudella aiheina olivat: kartongista tehtävät kannut, vanhanaikainen hella ja huuva, roskista tehtävät astiat, pirttikalusto, sivusta vedettävä penkki, räsymatot, polymeerimassoista tehtävät tavarat, nojatuolit, pönttöuuni, sohva. sohvapöytä, kukkapylväitä, kellot ja puutuolit.

Rooboxien tekoon ei ole käytetty kurssiaikaa, vaan jokainen on tehnyt ne kotona.

Näyttelyyn tuotiin seuraavat roomboxit, jotka haluan esitellä teille nyt:

Ensimmäisenä on Marjutin tekemä makuuhuone. Hempeät värit ihastuttivat näyttelyvieraita. Moni mietti, onko tämä neitokaisen oma huone vai onko hän siellä siivoamassa ja kokeilee tässä, miten pehmeä nojatuoli on.

Marjutin tekemiä sänkyjä.

 Toisena huoneena Marjutilla on takkahuone, jonka väritys toistaa makuuhuoneen sävyjä.
Sohvakin on kokonaisuuteen sopiva.
Tässä tarkempi kuva kartongista tehdyistä kannuista. Seuraavana on Birgitan kahden huoneen kokonaisuus.Vaalea neitonen lukee Ilkka-lehteä ja nautiskelee kahvia.Räsymatot on tässä ja seuraavassa huoneessa tehty liimaamalla ohutta lankaa kankaan päälle. Lanka on ollut erityisen ohutta ja matoista on saatu hyvin aidonnäköiset räsymatot.Tämä ja seuraava huone sijaitsee Lundby-nukkekodin alakerrassa. Mari on tehnyt tavarat lasten leikkeihin ja tämä makuuhuone on värikäs.

Vieressä on olohuone. Värit ovat tässäkin huoneessa kirkkaita.Seuraavana on Tertun tekemä makuuhuone. Huonekalujen vaaleaa värimaailmaa on piristetty takaseinän isolla taululla, kirkkaamman värisillä matoilla ja pikkupeitolla sängyn keskellä. Pikkupeiton alla nukkuu vauva, jota näkyy kuvassa vain vähän.

Pöydillä olevat lamput ovat erityisen kiinnostavan näköisiä.

 Tertun tekemässä olohuoneesta löytyy nahkainen sohva ja nojatuolit. 

Perheen tytöt istuvat veikeän näköisinä kylpytakeissaan saunailtana ja heille on tuotu Fimo-herkkuja pöytään.
Perheen äiti on myös kylpytakki päällään ja sylissään pyyhkeitä ja on istahtanut sivusta vedettävän penkin päälle. 
 Kirjakarusellista löytyy mm. Tammen kultaiset lastenkijat.Tertun keittiön hellalla on ruokaa valmistumassa useassa kattilassa. Aamupalapöytään on katettu karjalanpiirakoita ja paistettuja kananmunia. Vauvalle tarjoillaan syöttötuolissa puuroa marjojen kera.Minnalla on tehnyt tämän olohuoneen ja keittiön yhdistelmähuoneen. Huone on kooltaan leveä ja tänne mahtuisikin lisää huonekaluja.

Näyttelyn koululaisryhmiä kiinnosti tässä nurkkauksessa eniten kukkapylvään alatasolla olevat Aku Ankka-lehdet. "Miten ne on tehty ja pystyykö niitä lukemaan?"

 
Ruokapöytään on katettu Fimosta tehtyjä herkkuja.

Minnan tekemä makuuhuone sijaitsee edellisen huoneen vasemmalla puolella jane  muodostavat yhdessä nukkekodin alakerran. Makuuhuone näyttää väljältä niukan kalustuksen ansiosta.Birgitin tupakeittiö on raikas väritykseltään. Puuhellan huuvassa on kaunis krakleerattu pinta.

Syötävän hyviä Fimo-herkkuja löytyy tältäkin pöydältä.

Kiitokset!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti