perjantai 6. tammikuuta 2017

Haasteeseen vastaus
Sain haasteen koskien bloggaamista. Haaste tuli Liisalta.  Kiitos kovasti tästä haasteesta.

Haasteessa haluttiin tietää, miten blogin aloitus alkoi. Ja miten innostuin kirjoittamaan blogia. 
Aloitin blogin pitämisen maaliskuussa 2010 Vuodatuksen puolella aivan sattumalta päähänpiston seurauksena. En tiennyt blogin pitämisestä teknisessä mielessä yhtään mitään, vaan aloin opetalla sitä yksikseni ja opin sen nopeasti.  Kesäkuussa 2012 tapahtui jotain sellaista, jota on vaikea unohtaa. Vuodatuksen ylläpitäjä ei ollut huolehtinut blogien kuvien varmuuskopioinnista, vaan kuvat hävisivät blogeista. Suru oli valtava. Moni samassa tilanteessa ollut alkoi lisäämään omia kuviaan uudestaan postauksiinsa, mutta minä päätin siirtää blogini Blogspotin puolelle.

Kun aloitin nukkekotiharrastuksen, tutustuin suureen määrän blogeja. Saatoin surffailla tuntikausia ja ihailla harrastajien taitoja. Huomasin varsin pian, että moni harrastaa nukkekoteja ostamalla ja keräilemällä muiden tekemiä tavaroita. Toisena ryhmänä ovat sellaiset harrastajat, jotka tekevät itse jotakin, mutta ostavat teollisesti tehtyjä tai muiden tekemiä tavaroita pääasiassa. Huomasin myös sen, että harrastus voi tulla kalliiksi, jos ostaa kaiken, mitä tekee mieli.

Olen kerännyt ilmaisia materiaaleja harrastuksen alusta lähtien ja pyrkinyt keksimään niille käyttöä. Olen halunnut pitää menot kurissa tekemällä kaiken mahdollisen itse. Toki minulla on ostettujakin tavaroita kuten nuket, huonekaluja ja astioita. Mutta olen huomannut, että taitojaan voi kehittää ja uusia asioita opetella.

Syynä blogin aloittamiseen oli  valtavan kova innostus nukkekotiharrastusta kohtaan. Tavaroiden tekoon oli kova sisäinen halu ja blogin pitämisestä tuli mieluinen harrastus. Olin ehtinyt harrastaa nukkekoteja jo muutaman vuoden ja tiesin, että tämä harrastus tulisi jatkumaan koko loppuikäni. Halusin jakaa innostustani muiden harrastajien kanssa. Olen tehnyt koko elämäni kaikenlaisia käsitöitä: neulominen, virkkaaminen, vaatetusompelu, tilkkutyöt, neulekoneella neulominen, käsinkirjonta, ompelukoneella kirjominen, kangaspuilla kutominen, huovutus, korujen tekeminen, kahvipussien punominen, rautalankatyöt, pajunpunonta, silkkimaalaus, kankaanpainanta jne.  Kaikenlaisia käsitöitä oli yli oman tarpeen.  Nukkekotiharrastus tarjosi mahdollisuuden harrastaa samoja asioita, mutta pienemmässä koossa.

Minun juttuni on juuri monipuolisuus. Taitoni ovat keskinkertaiset ja tuotokseni ovat niiden mukaisia. Vaatteiden teosta ompelematta, neulomalla ja virkkaamalla on kuitenkin tullut yksi kivoimmista asioista. Tykkään vaihdella vaatteita nukeille viikottain ja tilanteen mukaan. Sainkin tässä vähän aikaa sitten lukea kommentin, että leikin muiden iloksi. Näinhän se on, mutta ensisijaisesti leikin itseni vuoksi. Sanotaan, että lapsi on terve, kun leikkii. Mutta olenko minä mummana päästäni vialla ja hoidon tarpeessa, kun leikin. Onpa vastaus sitten mikä hyvänsä, aion jatkaa samaan tahtiin myös vuonna 2017.

Blogin pitäminen on kiva harrastus. Se ei ole vaikeaa ja muilta voi kysyä neuvoa, jos tulee ongelmia.

Pakkasta on juuri nyt 24 astetta ja aurinko paistaa. Huomiselle päivälle on luvattu lisää lunta.Vielä on talvi, mutta kyllä se kesä tulee tänäkin vuonna ihan varmasti.

Kiitos kaikille lukijoille tähänastisesta! Olisi kiva, että myös ne teistä, jotka kommentoitte harvoin tai ette juuri ollenkaan, jättäisitte blogiini jonkinlaisen kommentin.

- Sirkka17 kommenttia:

 1. Sirkka creo que tu blog es interesante y divertido. Me encanta ver como das vida a tus personajes y nos enseñas costumbres de tu tierra. Seguiré viéndote durante este nuevo año con mucho gusto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for your kind words. It is always a pleasure to read this kind of comment. The dolls are the most important items in my dollhouse and you will see them in many kinds of clothes also this year.

   Poista
 2. I know exactly what you mean about the rewards of blogging as well as that of making as much of the miniatures as you can. I also believe that playtime for adults, keeps our minds healthy and is good for the soul as well.
  Your bunches of tulips are so encouraging to see, Sirkka. Spring is my favorite time of year and although it is not as cold here in western Canada as it is where you live, the ground is still frozen and snow is as far as the eye can see, and so our winter isn't going away soon. :/
  Happy 2017 and keep up the Wonderful blogging which you are doing! : D

  elizabeth

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Elizabeth, thank you for your encouragement. It is always a pleasure to read your comments. For some reason it is not common in Finland to write comments. I would like to write more than I now do, but I have thought, that comments are not wanted. That is a pity, because I love reading and writing comments.
   I will keep up blogging as I promised. Happy 2017 to you, too.

   Poista
 3. Por supuesto seguiremos en contacto con el nuevo año. Me gusta tu blog.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, of course I will also keep in touch with you. I love all the plants and flowers which you make.

   Poista
 4. Samanlaisilla käsityö taustoilla mennään täälläkin. Vielä pienenä lisänä itselläni, että saan tehdä nyt "sisustustöitä" minikoossa ollessani hoitovapaalla. Pakkohan tää hirvittävä sisustusvimma on johonkin purkaa:) Ihanaa alkanutta uutta vuotta sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsityötaustasta on hyvä ponnistaa, koska taidot ovat monipuoliset. Minun maailmani muuttui täysin, kun löysin nukkekotiharrastuksen.On ihmeellistä, miten tämä harrastus voi aiheuttaa niin suurta vimmaa tai pakkoa, että sitä on ihan pakko purkaa tekemiseen. Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 5. Me gusta mucho tu blog,me inspira ver lo que otros miniaturistas hacen,compartir las ideas y las formas de realizar un determinado trabajo.
  Seguiremos en contacto durante el nuevo año!!
  Besos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I think in the same way. We will keep in touch also this year.
   Hugs.

   Poista
 6. Olemme varmaan me nukkekotiharrastajat joidenkin mielestä päästä vialla. Jostain syystä pitää usein perustella, että miksi teet tätä. Kukaan ei kaipaa perustelua sille, että neulot villasukkia tai pipoja.
  Minä saan omaan harrastukseeni teiltä pitempään bloggaanneilta paljon inspiraatiota, kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monen mielestä on tosiaankin hyväksyttävämpää harrastaa vaikka villasukkien neulomista. Minäkin ehdin nukkekotiharrastuksen ohella tehdä vuosittain monia "normaaleja" käsityötuotteita, mutta pidän silti nukkekotiharrastusta merkittävämpänä omalla kohdallani. Monella kysyjällä tai ihmettelijällä ei riitä taitoa arvioida, mitä jonkun minitavaran tekeminen on vaatinut tekijältään. Pieni koko tekee tavaroista turhia heidän silmissään ja sellaisten tekemisessä ei kuulemma ole mitään järkeä.
   Blogeista saa ideoita ja minäkin surffailen paljon. On mukavaa, kun voin omalta osaltani olla levittämässä inspiraatiota muille. Surffaillaan siis jatkossakin.

   Poista
 7. Minä ihailen juuri töittesi viimeisteltyä taituruutta! Kyllä silmä lepää, kun pitkästä aikaa tulin blogiisi! Intoa ja energiaa edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinulle! On mukavaa, että blogistani löytyy kiinnostavaa katseltavaa.

   Poista
 8. Hello Sirkka,


  It is nice to read a bit about how your blog started.

  I do not agree with you when you say your skills are mediocre. I am always in awe of your interiors, polymer clay items, doll clothing, etc.

  So happy to have found your blog and to be able to watch you play and create new things! :)


  Best wishes,
  Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Nina! I am not satisfied with my skills, but have noticed that some improvement has occured lately. I am thankful of every reader and comments are the best part of blogging. It is a priviledge to be able to read compliments in the comments. Thank you so much!

   Unfortunately my year 2017 did not started well. The roads have been very slippery this winter and I have bicycled however.I did not fall with bike, but staggered very badly. Two of my ribs fractured. I am better now but it takes some more weeks to heal completely

   Best wishes,
   Sirkka

   Poista
  2. Oh no, Sirkka! I am so sorry to hear that!

   Strangely, I know many people that have had accidents or medical problems in the beginning of this year.

   I hope you feel better with every day and your ribs heal up well!!

   The Periwinkles, the Hogwarts and Fudge all send you their regards.

   Poista