torstai 5. joulukuuta 2013

Koristepuu

Koristepuun ohjeita löytyy Internetistä monesta blogista. En siis ole itse keksinyt tätä. Uutta tässä ohjeessa sen sijaan on, miten puu istutetaan ruukkuun. 

Tarvikkeet
- puuhelmi
- pala grillitikkua
- kukkaruukuksi sopiva korkki
- kahvinpurua
- pala miniaaltopahvia
- vihreää maisemointipurua
- liimaa
- kullan väristä kimalleliimaa
- sakset
- pyykkipoika
- akryylimaalia ja sivellin
- kapeaa pitsiä tai nauhaa
Työjärjestys

1. Katkaise grillitikusta n. 4 cm kappale ja maalaa se sopivan väriseksi akryylimaalein. Liimaa sitten puinen helmi tikun päähän. Levitä helmen päälle liimaa ja dippaa helmi vihreään maisemointipuruun. Jätä kuivumaan.

 2.  Ota puu pyykkipoikaan ja pursota kullan väristä kimalleliimaa helmen päälle.  Kimalleliiman sijasta voit koristella puun liimaamalla pintaan pieniä helmiä.

3.  Kukkaruukuksi olen valinnut hammastahnatuubin korkin, jonka olen maalannut akryylimaalein ensin mustalla ja sitten kullan värisellä maalilla. Leikkaa miniaaltopahvista suikale, joka on matalampi kuin ruukun sisäosa. Pahvin urien on oltava pystysuunnassa. Pehmennä pahvia sormillasi ja kierrä se sitten spiraaliksi. Laita hieman liimaa väliiin.

4.  Lisää liimaa ruukun pohjaan ja liimaa pahvispiraali ruukkuun kiinni. Jätä keskikohtaan reikä puun vartta varten.  Jos ruukkusi levenee ylöspäin voimakkaasti, täytä ruukun ulkoreuna matalammalla pahvisuikaleella ja keskikohta korkeammalla pahvisuikaleella.

 5. Peitä pinta kauttaaltaan Tacky Gluella.

6. Levitä kuivaa kahvinporoa liiman päälle. Painele pintaa sormin, sillä kahvinporo ei muuten tartu liimaan kiinni. Tee tikulla keskikohtaan reikä puuta varten.

7.  Lisää liimaa puun rungon alapäähän ja paina puu ruukun keskelle. Tasoita vielä mullan pintaa ja tiivistä rungon juuresta.
Huomio! Jos istutat tällä ohjeella rautalankavartisia kukkia, pystyt painamaan kukat miniaaltokartongin uriin, jos kohdassa 6 tekemäsi liimapinta on tuore. 

8.  Koristele ruukku kapeasta pitsistä tehdyllä nauhalla ja rusetilla.

5 kommenttia:

 1. Ooo, kiitos vinkistä. Nyt on pitkä vapaa edessä ja voisi antaa aikaa ministelyille. Tästä voisi aloittaa ja saada uusia ja ajankohtaisia koristuksia taloon.

  VastaaPoista
 2. Kätevä ohje ja hieno lopputulos, Kiitos! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos istutus ohjeesta, toteutin sen jo tänäaamuna ja ilman liimaakin se toimii kun on tarpeeksi syvä kuoppa johon kierretään tuota aaltopahvia. Voi sitten vaihtaa istutuksia mielen ja ajankohdan mukaan. Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 4. Mikähän on sitten se alkuperäinen istutustyyli, jos tämä on joku uusi, kun itse olen aina tehnyt näin, pahvin sijasta tosin laittanut ihan mitä täytettä kynsiini saanut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monessa ohjeessahan ruukku täytetään ilmassa kuivuvalla massalla, joka kuivuessaan valitettavasti sitten kutistuu. Ja kutistumisen seurauksena kasvi irtoaa ruukusta.

   Poista