torstai 19. joulukuuta 2019

Leivo ja maista Bake and taste

Joulutortut ovat ehkä perinteisin joululeivonnainen meillä Suomessa. Suomalaiset tietävät, että ne tehdään voitaikinasta tai lehtitaikinasta. Ne ovat tähden muotoisia ja niissä on perinteisesti luumumarmeladia täytteenä.
Nykyään ne voivat olla muunkin muotoisia ja täytteenä voi olla jotain muuta marmeladia.

Christmas tarts are the most traditional Christmas pastry in Finland. We Finns know that they  are made from puff pastry. They are in the shape of a star or pinwheel and filled with prune jam.
The pastries can be in other shapes too and apple is used in place of the prune jam.


Uunissa niistä tulee ruskeareunaisia. Emilia tietää, että ne maistuvat parhaimmilta lämpiminä kylmän maidon kanssa.

After baking in the oven, they become brown in the edges. Emily knows that a hot pastry tastes best with cold milk.

Nykyään monet ostavat kaupasta valmista taikinaa, joka on usein pakastettuja levyjä, joista tulee aina 2 torttua. Niistä leipominen on todella nopeaa ja helppoa. Monissa naiset ovat Suomessa työssäkäyviä, joten iltaisin on hyvin vähän aikaa valmistautua jouluun.

Nowadays many housewifes buy frozen doughplates from a shop to save time. It is easy and quick to bake from them. In Finland the women are embloyed and they have so little time in the everings to prepare for the Christmas.

10 kommenttia: