perjantai 4. marraskuuta 2016

Nukkekotinäyttely Seinäjoella osa II


makuu- / työhuone

Asunnon suurimmasta huoneesta tuli makuuhuoneen ja työhuoneen yhdistelmä.

Sama turskoosi-ruskea värimaailma jatkuu kuin muissakin huonessa .

Sängyssä on joustinpatja ja kunnollinen täkki. Ne eivät valitettavasti näy päiväpeitteen alta.
Sängynpeitteen virkkausmallin olen muunnellut eräästä sisustuslehdessä näkemästäni mallista. Samaa mallia olen käyttänyt putkityynyssäkin.

Unisieppari on kiva lisä sisustuksessa.

Viherkasvi on paperia. Lehdet ovat täysin pyöreitä. 




Sängyn päällä on kaksi ruskeaa tyynyä, joissa on silkkinauhakirjontaa.

Käsilaukku on syntynyt metallisesta klipsistä, nahasta ja korunosasta.

Vaalean punaiset aamutossut syntyivät myös ihan viime tipassa ennen näyttelyä.

Yöpöydän lamppujen materiaaleina on Bliw-saippuapullon korkki ja ripsivärin korkki. Yöpöytinä on vanhat ja kulahtaneet puulaatikot. Vanhat kirjat ovat lainassa toisesta nukkekodista.

Sängynvierusmatot olen kirjonut puolipistoin muliinilangalla. Tein niistä tuommoiset sameanväriset.


Vaatekaappi on ainut ostohuonekalu tässä asunnossa. Se on täytetty käsitöillä ja pitseillä. Punotussa korissa on virkattu sydäntyyny, pöytäliinoja ja huiveja.

Talon asukas on innokas käsitöiden tekijä ja askartelija. Hänellä on monta työtä tekeillä yhtä aikaa. Omia töitään on kiva antaa lahjaksi omille ystävilleen ja rakkailleen.
 Työpöytä on kevytrakenteinen pukkijalkapöytä, jonka osaa rakentaa huonoillakin puutyötaidoilla. Asukas on rakentanut sen itse jätelavalta löytyneistä laudoista ja puutavarasta.

Pöydältä löytyy monenlaisia käsityötarvikkeita. Läpinäkyvässä muovirasiassa näkyvät virkkauslangat on tehty kiertämällä lankaa neulalla Hama-helmien päälle.

Peilin vieressä on kaulakoruja.


Tuolilla oleva virkattu peite menee lahjaksi ystävän pikkupojalle. Pöydällä on sukan kudin keskeneräisenä. Joku saa lämpimät sukat jalkaansa jossain vaiheessa.
















 olohuone 

Olohuonetta huoneiston asukas ei pidä kovin tarpeellisena huoneena.
Hän ei ehdi kovin usein istuskella sohvalla, eikä hänellä ole uudessa asuinpaikassaan vielä montaa ystävääkään, joita voisi kutsua vierailulle.


Turkoosi ja ruskea värimaailma jatkuvat tässkin huoneessa.

Sohvalla on virkattuja tyynyjä, jotka on virkattu reliefipylväin tai c2c-tekniikalla. Tykkään kolmiulotteisista yksivärisistä pinnoista enemmän kuin monivärisistä.



Kolmijalkaisen valaisimen olen tehnyt grillitikuista ja muovikorkista.

Sohvapöydän kantena on korun osa.

Sohvan runkona on pahvia ja jalat on tehty grillitikusta.

Asukasta ette vielä olekaan nähneet. Hän on toimistosihteeri Elli Rapo. Hän asuu kaksiossaan yksin. Poikaystävä on vielä opiskelija ja matkustaa viikonlopuiksi toiselta paikkakunnalta Ellin seuraksi.


Ellin vaatetuksena on ompelemani vihreä pellavamekko, jota olen koristellut ompelukoneompeleella. Puuvillainen alushame lämmittää mekon alla mukavasti. Neulotut polvisukat ja kolmiohuivit ovat violetinsävyiset.

Ellillä on sylissään keskeneräinen neuletyö, joka tällä kertaa on huivi.


Olohuoneessa ei ole kovin montaa huonekalua, eikä montaa tavaraa. Hyllykön päällä olevan puolipistotaulun olen tehnyt vuosia sitten Käsityötieteen-opintojeni yhteydessä. Se on värimaailmaltaan juuri tähän sisustukseen sopiva.

Tuikut ja kynttilät sopivat erityisesti syksyyn. Niitä on hyllyllä useita.


Elli tuntee olevansa vanha sielu, joka on syntynyt väärään aikaan. Hän rakastaa vanhoja esineitä ja menneestä ajasta kertovia kirjoja ja TV-ohjelmia.

Seinällä olevan köynnöksen tein ennen näyttelyn rakentamista yöllä.Uni ei tullut silmään, kun mietin, mitä seinälle laittaisin. Se oli niin tyhjän näköinen. Taulut olivat vääränlaisia tai niissä oli jotain muuta vikaa. Lopulta päätin kokeilla tehdä köynnöksen.











Toivottavasti tykkäsit kuvistani!

Toivon, että näyttely saa ansaitsemaansa huomiota ja paljon kävijöitä. Harmittelen kuitenkin omasta puolestani, että näyttelytilan yleisvalaistus on hämmästyttävän huono. Spottivalot eivät valaise riittävästi vuoden pimeimpänä aikana olevassa näyttelyssä taidolla tehtyjä töitä.

20 kommenttia:

  1. Täällä on tosi kaunista ja ihana värimaailma!

    VastaaPoista
  2. Kokonaisuus näyttää tosi kauniilta, upeita pieniä yksityikohtia!

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanat huoneet: kaunis värimaailma, viihtyisä sisustus ja paljon hienoja yksityiskohtia! Käsitöitä rakastava Elli on todella suloinen!

    VastaaPoista
  4. Es muy bonito. Con unos detalles increibles. Lo de "el colchón de muelles" es fantástico.

    VastaaPoista
  5. Me encantan las dos piezas,el dormitorio tan de tallado y el salón se ve muy confortable!! Bonita combinación de colores!!
    Besos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I am very glad to hear that I have succeeded. I like the combination of the selected colours, too. These colours were the basic idea of the apartment.

      Poista
  6. Tämä kokonaisuus on todella viehättävä, ja mukavan paljon löytyy kivoja yksityiskohtia. Erityisesti tykkään tuosta köynnöksestä. :)

    Itseäni hiukan harmittaa, kun olin omaa kaksiota viedessäni liikenteessä niin tiukalla aikataululla, etten ennättänyt muutamaa minuuttia enempää tutustua rakenteilla olevaan näyttelyyn. Saapi nähdä, ennätänkö Seinäjoelle vielä uudelleen näyttelyn aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mieltä lämmittävästä kommentistasi! Valmista näyttelyä en minäkään ole nähnyt, mutta keskeneräisestä pystyin jo toteamaan, että harrastajissa on paljon huipputaitavia monitaitureita.

      Poista
  7. Todella upea toteutus ja kiva idea tuo olkkarin ja makkarin vaihto. Aivan super ihania yksityiskohtia ja kodikkaan näköistä. Harmi jos se valaistus on tosiaan huono, omassa kaksiossa on vielä todella tummat värit...

    Terkuin:Lea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. On tosiaankin harmi, että näyttelytila on liian hämärä. Minua häiritsi se ihan heti. Spottivalot oli suunnattu seiniin tai ylöspäin,eikä luonnonvaloakaan tullut mistään. Nyt on ulkonakin pimeää. En tiedä,mitä mieltä muut ovat asiasta, joten tämä on vain minun mielipiteeni.

      Poista
  8. This modern house is very cozy and beautiful.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. It is actually a combination of a modern and an old fashioned house.Thanks for the comment.

      Poista
  9. Lovely combination of old and new. Very unique style. I like it. And the lady on the sofa has a great taste in TV shows. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. The lady on the sofa has same kind of taste in TV shows than I. We love Downton Abbey a lot.

      Poista
  10. Mikä upea käsityötaidon näyte!! Ja millainen määrä virkattuja tekstiilejä, taidat olla todellinen virkkuukoukun ystävä...

    Oli kiva päästä kurkkimaan kaksioosi näiden molempien postauksien välityksellä, sillä näyttelyä en, harmittavaista kyllä, pääse katsomaan. Erinomaisia kuvia ja mukavasti monesta suunnasta otettuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi! Käsitöiden tekeminen on minun intohimoni ja täytyy myöntää, että virkkuukoukku on yksi ystävistäni. Yritin ottaa kaksiostani sellaisista suunnista kuvia, että niistä saisi mahdollisimman hyvän käsityksen. Sattui vain harmittavan sateinen päivä, joten valaistusolosuhteet olivat huonot.

      Poista