lauantai 31. toukokuuta 2014

Haastetehtävä osa 9


 Metallikulhoja

 Keskikokoisista kelloista voi tehdä kullavärisiä kulhoja. Tarvitset vain hieman aikaa.
Materiaalit
- kaksi keskikokoista metallikelloa
- kaksi metallinappia kanneksi
- kaksi helmihattua, joiden halkaisija on 10 mm

Työkalut ja tarvikkeet
- puukko
- sivuleikkurit
- lattapihdit
- metalliliimaTyöjärjestys
1. Poista kellojen sisältä pieni metallisosa. Riittää, että väännät osaa hieman pihdeillä, niin osassa oleva halkio aukeaa ja osa irtoaa. Koeta saada pysymään irrotettava osa mahdollisimman naarmuuntumattomana. Sille löytyy vielä käyttöä.

2. Seuraavaksi pitäisi poistaa kellon yläpuolella oleva ripustusrengas. Se ei irtoa vetämällä, vaan joudut suurentamaan kiinnityskohdan reikää puukolla molemmilta puolilta rengasta. Lopulta rengas irtoaa pihdeillä vetämällä.
3. Kellon sisältä irtoava osa on lähes saman muotoinen kuin kellon yläpuolella oleva ripustusrengas. Oheisesta kuvasta osien muoto ilmenee paremmin.
Näille osille on myöhempää käyttöä, joten irrota ne varovasti.
4. Liimaa kellot helmihattujen päälle metalliliimalla. 
5. Kulhojen kannet tehdään metallinapeista. Paras kansi syntyy sellaisesta napista, joka on myös alapuolelta hieman kupera. Kansi pysyy tuolloin hyvin paikoillaan, eikä luisu pois. Jos löydät hyvät napit, jotka loksahtavat osittain kulhon sisään, siirry kohtaan 7.
Poista silmu sivuleikkureilla.
 
Kuvassa oleva nappi ei siis ole sellaisenaan hyvä.6. Jotta "huono" kansi pysyisi hyvin paikoillaan, liimaa sen alapuolelle pieni muovinappi. Se on kooltaan vain hieman pienempi kuin kansinappi.

7. Kulho on valmis


Nämä osat jäi kahdesta kellosta yli. Jos niissä ei ole naarmuja, voit käyttää nämä esim. arkun heloituksena. Näitä voi myös käyttää pienemmäksi leikattuna oven lukko-osassa. Tee reikään sopiva avain. Tai jos osan taittaa 90 asteen kulmaa, saa siitä valokuvakehyksen taakse pidikkeen, jonka ansiosta kehys pysyy paremmin pystyssä.

Mistä näitä ideoita oikein tulee?Haastetehtävästäni voi lukea lisää täältä, jos tulit blogiini vasta nyt.

4 kommenttia:

 1. Otra buena utilidad para una campana. Queda muy bien

  VastaaPoista
 2. Sinulla näitä ideoita riittää ja on mukava, että jaat ne kanssamme.

  VastaaPoista
 3. Your metal bowls are sweet!

  elizabeth

  VastaaPoista