sunnuntai 4. elokuuta 2013

Viimeiset lomapäivät

Emilia ja Eetu ovat viettäneet viimeisen kesälomaviikon mumman ja paapan luona. Mumma on yrittänyt keksiä joka päivälle kivaa tekemistä. Perjantaina askarreltiin kasviota. Alkukesästä mumma ja Emilia keräsivät luonnosta kasveja ja laittoivat ne sanomalehtien väliin. Sanomalehdet laitettiin sitten kahden puulevyn väliin ja päälle laitettiin painoksi kirjoja. Sanomalehtiä vaihdettiin aluksi päivittäin ja sitten parin päivän välein. Nyt oli tullut se aika, jolloin kasvit ovat kuivuneet täysin ja kasvion tekemisen voi aloittaa.  Mummakin on aikanaan tehnyt oman kasvion ja niin on tehnyt myös Emilian äiti ja hänen pikkusiskonsa.

Kasvit kiinnitettiin A4-kokoisiin pahviarkkeihin pienillä liimapaperin suikaleilla.  Piti löytää mahdollisimman sirot kasvit, jottei arkit tule liian täyteen. Jokaiseen arkkiin pitäisi kirjoittaa vielä kasvin nimi. Emilialla ei ole mitään tietoa nimistä, mutta kuvien perusteella ne näyttävät löytyvän. Mummalta löytyi onneksi monta kasvikirjaa ja äidin vanha kasviokin oli apuna. Eetukin jaksoi tutkiskella kirjoja uudelleen ja uudelleen.

Lopulta nimet oli löydetty ja kirjoitettu arkkeihin. Kannet kasviolle tehtiin tavallisesta pahvista ja kiinnityssysteemiksi laitettiin virkkauslankaa. Kantta koristeltiin vähän skräppäyspaperilla ja päälle kirjoitettiin Kasvio.
 Kiva askarteluvihje. Askartele sinäkin!


2 kommenttia:

  1. Näyttää mielenkiintoisalta ja siinä saa ajan kulumaan kivasti!
    Nyt vain kasveja keräämään!

    VastaaPoista