lauantai 27. elokuuta 2016

Puutarhasta From the garden

Ruokiin saa hyvää makua valkosipuleilla ja oliiveilla. Valkosipulit tein Fimosta. 

Garlic and olives give good taste in food. I made the garlic from Fimo.

Oliivit näkyvät tässä kuvassa paremmin. Vaasissa olevat "kukat" ovat lempipensaastani, joka on Purppuraheisiangervo. "Kukat" ovat itse asiassa siemenkotia. (Varsinaiset oikeat kukat ovat vaalenpunaisia ja lehdet ovat alapinnaltaan vihreitä ja päältä tumman punaisia.)

You can see the olives better in this picture. The "flowers" in the vase are from my favourite bush Physocarpus opulifolius ´Lady in Red´. "The flowers" are in fact seed capsules. (The flowers are pink and the underside of the leaves is green and the top side is dark red.)




Tuoreet herneet ovat Käenkaalin siemenkotia. Tälläisiä söpöjä siemenpalkoja. Kuivuessaan siemenet lennähtävät ympäri huonetta, joten tämä ei ollut kovin hyvä idea.

The fresh peas are from Oxalis. The seed capsules are very cute. But  my idea was not a very good one, because the seed  bounce around the room when drying.


 Oliivit ovat Siperianhernepensaan siemenpalkojen sisältä löytyneitä. Kuivuessaan oliivit näyttävät edelleenkin hyviltä.

The olives are from Caragana arborencens bush. The seeds are from the pods. They are perfect for the dollhouse.

Tuoreet kukat ovat ihania. Niitä Mariannekin ihastelee mielellään.

Fresh flowers are lovely. Marianne loves them.

sunnuntai 21. elokuuta 2016

Leikkuulauta Cutting board

Keittiössä on mukava työskennellä, kun on hyvät työkalut. Tämä leikkuulauta on helppo ja nopea tehdä.( Idea ei ole minun keksimäni, mutta kun tarvitsin leikkuulautaa, päätin ottaa kuvat tekovaiheista.)

It is nice to work in the kitchen, when you have good equipment. It is easy and quick to make this cutting board. (The idea is not mine, but I took the photos for you.)

Työkalut
listaleikkut
sakset
porakone tai käsipora
kynsiviila tai hiekkapaperia
lyijykynä
viivoitin

Materiaalit
maistelutikku
pätkä narua
Työjärjestys:


1. Leikkaa puutikusta 3 cm:n pituinen kappale.    Katso kuvasta leikkuukohdat.


2. Tee poralla reikä ripustusnarua varten.





3. Hio leikatut reunat hiekkapaperilla tai viilalla.

4. Jos haluat leikkuulaudasta patinoituneen näköisen, voit maalata sitä akryylimaalein tai tehdä leikkuujälkiä siihen puukolla.

4. Pujota ripustusnaru kuvan mukaisesti.



5. Tee naruun solmu.


Ota leikkuulauta käyttöön!

lauantai 20. elokuuta 2016

Raparperipiirakka Rhubarb pie

Haluatko maistaa raperperipiirakkaa?

Do you want to taste rhubarb pie?

Marianne leipoi niitä tänään useita, että niitä sai laittaa pakastimeenkin.

Marianne baked many pies today. She put them in the freezer

Raparperista saa kaksi tai kolme satoa vuodessa (meillä täällä Suomessa). Raparperia voi pakastaa myös pilkottuna jälkiruokia ja leivonnaisia varten.

We get yearly two or three harvests of rhubarb in Finland. We usually put them in the freezer as chopped. So they can be used in desserts and pastries.